AnimaList br. 105

‘Upravo sam shvatio da, ako vas doista pokreće suosjećanje, možda nije dovoljno da samo prestanete jesti životinje već da bojkotirate čitavu industriju koja iskorištava životinje, jer to nije nešto što biste kao suosjećajna osoba željeli. Stoga biste zapravo trebali učiniti još jedan korak i prijeći na veganstvo.’ – Patrik Baboumian, njemački snagator, vegan


Veganski ručak s Predsjednikom

Pozivajući građane na ZeGeVege festival, organizirali smo veganski ručak u Uredu Predsjednika na Pantovčaku za predsjednika Ivu Josipovića, predstavnike naše udruge i medija te za grupu građana u okviru “kave s Predsjednikom”. Ozračje je bilo odlično, a ručak izvrstan, te pohvaljujemo dobru logističku potporu Ureda Predsjednika i kuharsku ekipu iz VegeHopa. Neka od jela možete vidjeti ovdje.


Rekordan ZeGeVege festival!

Ovogodišnji 6. ZeGeVege festival bio je rekordan u svakom pogledu: 75 izlagača i 32 izvođača, tridesetak tisuća posjetitelja, pet zemalja sudionica, više od 80 medija, dva veganska restorana s hempurgerima i kebabom, tombola s mnoštvom nagrada, besplatne frizure, degustacije, predavanja i radionice, dječji kutić i dvadesetsatni program s pozornice… Hvala svima na sudjelovanju i pomoći, pridružite nam se i sljedeće godine! Foto-galerije pogledajte na našoj web-stranici i Facebooku.


Blic vijesti

  • Veleposlanstvu Japana u Republici Hrvatskoj uputili smo prosvjednu notu zbog ubijanja dupina u zaljevu mjesta Taiji, kako bismo se pridružili međunarodnoj osudi ovog masakra.
  • Državnom inspektoratu prijavili smo Pest Reject uređaj koji ima štetno djelovanje na kućne životinje glodavce, te smo zatražili njihov inspekcijski nadzor.
  • Sudjelovali smo u akciji “Udomljavanje je fora” kako bismo pozvali na udomljavanje umjesto kupnje životinja te upozorili na važnost promišljanja prije svakog udomljavanja.
  • Sudjelovali smo na Danima otvorenih vrata Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu, kao i na sajmu Mystic na Zagrebačkom Velesajmu.
  • Zahvaljujući našoj dobroj suradnji s gradom Zagrebom, kućne životinje uskoro će se moći prevoziti u zagrebačkom javnome prijevozu. Rješava se i drugi problem na koji smo ukazivali, nemogućnost odlazaka pasa na Jarun, a nastojat ćemo utjecati da ovaj hvalevrijedan primjer slijede i ostali gradovi.
  • Pozvali smo na potpisivanje peticije protiv planiranog masovnog ubijanja pasa lutalica u Bukureštu u Rumunjskoj.
  • Novo na našem YouTube-u: Predsjednik Josipović i veganstvo.
  • Od novosti u našem web-katalogu pogledajte ZeGeVege platnenu torbu i naš prvi kalendar kojeg smo već otisnuli za 2014. godinu! Kalendar sadrži predivne fotografije životinja, izvrsne recepte i označene datume koji se obilježavaju.

Hvala svima na ljubaznoj potpori, članstvu i redovitom praćenju naših aktivnosti. Posebnu zahvalu upućujemo svim volonterima koji su nam pomogli oko ZeGeVege festivala i preseljenja u novi prostor!

Vjerujemo da ćemo moći računati na vašu potporu i tijekom organiziranja Dana prijatelja životinja (1-5. listopada) te očekujemo vaše javljanje.

Hvala i lijep pozdrav,

vaši Prijatelji životinja