AnimaList br. 79

‘Kad biste mogli vidjeti ili osjetiti patnju, ne biste dvaput razmislili. Nemojte jesti meso.’ – Kim Basinger


Lov – stop nasilju i krvavoj zabavi

Zajedno s udrugom Glas životinja organizirali smo 4. prosinca prvi veliki prosvjed protiv lova u Hrvatskoj. Prosvjedna povorka kretala se središtem Zagreba, a na glavnom zagrebačkom trgu održan je i zanimljiv ‘lovački’ performans. Fotogaleriju s prosvjeda možete vidjeti ovdje.


Suosjećanje na blagdanskom stolu

Pozivom na vegansku degustaciju sarme, pečenja, francuske salate, odrezaka i kolača bez sastojaka životinjskoga podrijetla 23. prosinca, naše smo sugrađane podsjetili na smisao blagdanske poruke suosjećanja, mira i nenasilja. Svi zainteresirani na štandu dobili su recepte s blagdanskim jelima. Za daljnje tjedno dobivanje recepata upišite se na listu preko www.zeleni-ponedjeljak.com.


Crna kronika 2010.

Objavom stravične statistike zlostavljanja životinja u 2010. godini, kojom smo spomenuli samo neke od brojnih slučajeva kršenja zakona, najavili smo prosvjed za provedbu Zakona o zaštiti životinja. Prosvjed će se održati u subotu 15. siječnja 2011. u Zagrebu s početkom u 11 sati. Razglasite i pridružite se!


Novogodišnja odluka

Pozivamo vas da razmislite o svojoj novogodišnjoj odluci; neka to bude odluka suosjećanja kojom ćete pomoći životinjama. Postoji puno načina da izravno pozitivno utječete na druge i pridonesete stvaranju boljeg i ljepšeg svijeta. Jedna mala odluka može napraviti velike promjene. Pročitajte naše prijedloge.


Razno

– Hrvatskoj veterinarskoj komori uputili smo zahtjeve za korekcijom cijena cijepljenja pasa i mačaka, korekcijom cijena kastracija pasa i mačaka i korekcijom cijena mikročipiranja pasa i mačaka.

– Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku poslali smo kaznenu prijavu zbog krajnjeg nemara vlasnika konja i krava u Lonjskom polju.

– 8. prosinca u našim prostorijama Mladen Đurkinjak iz Centra za civilne inicijative održao je savjetovanje o vođenju financija udruga. Na Volonterskim susretima bili smo 15. prosinca, kada je dodijeljen i Volonterski oskar, a naša predstavnica sudjelovala je na sastanku Grundtvig partnerstva koji se održao u Vegetarian Society u Manchesteru.

– U prostorijama naše udruge organizirali smo 11. prosinca novo druženje djece i roditelja vegetarijanaca i vegana. Druženju je nazočila i Mirna Trumbetaš, nutricionistica iz udruge Nutrivita.

– Pozvali smo građane na ‘Suosjećajni šoping’ kako bi odabirom dara za svoje bližnje ujedno pomogli životinjama ili barem ne sudjelovali u okrutnosti nad njima. Također smo objavili i intervju ‘Aktivizam Prijatelja životinja’.

– Od novosti na našem webu pročitajte članke ‘Pet minimalnih prava životinja’ i‘Testiranje na životinjama u razvoju lijekova’. Također pogledajte i novi oglas u rubrici ‘Kako možete pomoći’ i nova objava u rubrici ‘Vaši komentari’.

– Tvrtku Alter Natura, koja ujedno daje i popuste članovima koji su platili članarinu, dodali smo u rubriku ‘Trgovine zdrave’ hrane. Popis svih tvrtki koje našim članovima osiguravaju popuste možete pronaći u rubrici ‘Popusti za članove’.

– Novosti imamo i u našem web katalogu, gdje sada uz nove bedževe možete vidjeti i okrugle i nove četvrtaste magnete te privjeske i ogledala.

– Molimo da apelirate na svoje poznate da ne koriste pirotehniku kod proslave Nove godine jer se time uznemiruju i plaše divlje i kućne životinje, a mogu, s obzirom na osjetljivi sluh, ostati i ozlijeđene.


Želeći vam miran, sretan i pozitivan ulazak u novu godinu, pozivamo vas da i tijekom 2011. godine ostane s nama i podupirete naš rad i zajednička nastojanja. Kao i do sada, to možete učiniti članstvom u našoj udruzi, volontiranjem,donacijama ili pak kupnjom artikala iz našeg web kataloga.

S najboljim željama,

Vaši Prijatelji životinja