Animalist br. 238

Veganstvom do zdravlja i dugovječnosti!

Hrvatski građani najdeblji su u Europskoj uniji te oko 35 posto djece i 65 posto odraslih ima prekomjernu tjelesnu masu i debljinu. Ususret Svjetskom danu zdravlja, iznijeli smo prednosti biljne prehrane, posebno vezano za debljinu i zdravlje. Mnoga istraživanja pokazala su da osobe koje svoju prehranu temelje na biljnim namirnicama žive kvalitetnije i zdravije.Uskrs uz slasna veganska jela

Povodom Uskrsa ponudili smo nekoliko veganskih recepta koji su puno bolja opcija za okoliš, naše zdravlje i, naravno, životinje. Recepti jela koje smo objavili povodom Uskrsa zadovoljit će čak i najizbirljivije sladokusce! Uskršnju kuharicu preuzmite ovdje.

Gotovo 500 000 građana EU-a za razvoj biljnog i kultiviranog mesa

Gotovo 500 000 Europljana zatražilo je od Europske komisije da se ukinu subvencije za stočarstvo i preusmjere na biljno i kultivirano meso kako bi se smanjio devastirajući učinak uzgoja životinja. Pozovite sve da potpišu peticiju kako bi se ulagalo u tehnologiju radi koje nijedna životinja neće biti ubijena zbog hrane.
Zaviri u život krava!

Velikom instalacijom u središtu Zagreba otkrili smo što se događa s kravama i telićima u mliječnoj industriji. Prolaznike na Trgu bana Jelačića iznenadio je kamion s velikim vizualima izvana i videoprikazom unutar kamiona. Pogledajte kako je sve izgledalo.

Prva najava VegeSajama

Ovogodišnji 12. po redu VegeSajam održat će se na Europskom trgu u Zagrebu i to u subotu, 3. lipnja od 8 do 21 sat. Nastojat ćemo posjetiteljima približiti ideje održivog življenja, ekologije, zdravog načina prehrane i nenasilja na najpristupačniji i najukusniji način – ponudom isključivo biljne hrane.Imam mlijeko zato što sam majka

Postavili smo jumbo plakate koji sve motiviraju na zamjenu kravljega mlijeka biljnim. Njima se želi podići svijest da krave imaju mlijeko zato što su majke, da nahrane svoju djecu, a ne zato što je to njihov prirodni ciklus.

Spriječimo klimatsku krizu

Povodom Dana planeta Zemlje podržali smo klimatski prosvjed Zelene akcije i pozvali sve da nam se pridruže. Naglasili smo važnost edukacije o biljnoj prehrani jer je uzgoj životinja za hranu vodeći uzrok klimatskih promjena te čini 14,5 % emisija stakleničkih plinova.Blic vijesti

 • Na javnoj raspravi smo ostavili komentar o Zakonu o izmjenama zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
 • Poslali smo dopis svim oglašivačima vezano uz zakonske regulative oglašavanja životinja u medijima.
 • Održali smo kratku akciju kako bi se zaustavilo otvaranje prve farme hobotnica, u Španjolskoj.
 • Poslali smo dopis načelniku Konavla vezano za slučaj masovnog trovanja slobodnoživućih, kastriranih mačaka.
 • Izrazili smo zabrinutost zbog korištenja magarca na dugom putovanju šesteročlane obitelji iz Francuske do Palestine.
 • Reagirali smo na vađenje morskih ježeva na jednoj plaži u Istri.
 • Komentirali smo odluku MORH-a da će izložiti i prodati pse koji su proglašeni nesposobnima za daljnju obuku.
 • Obilježili smo Svjetski dan napuštenih životinja i pozvali na udomljavanje umjesto na kupnju.
 • Sudjelovali smo na akciji Udomljavanje je fora pod temom „Ljubavi naše uhate” i pozvali sve da ne kupuju životinje već ih udomljuju.
 • Sudjelovali smo na sastancima u Gradu Zagrebu vezanima za finaciranje kastracija i kontrolu mikročipiranja.
 • Poslali smo dopis svim veterinarima vezanim za Zakon o zdravlju životinja i novu odredbu o mikročipiranju pasa.

Unatoč silnom trudu i brojnim rezultatima, ne možemo nastaviti naš rad za životinje bez vaše kontinuirane financijske pomoći. Podržite nas trajnim nalogom, donacijom i uplatom godišnje članarine. I nekoliko kuna mjesečno može nam puno značiti. Hvala vam svima!

Vaši Prijatelji životinja

Pratite nas na našim društvenim mrežama: Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram i YouTube.